TERAPEVTSKA SKUPINA ZA ODRASLE OTROKE ALKOHOLIKOV

Učinek, ki ga posamezniku pusti življenje v družini, kjer je vladal alkoholizem ali druga zasvojenost, pogosto ostaja močno prisoten tudi v njegovem odraslem življenju. Ta učinek se lahko kaže v različnih oblikah, vsem pa je skupno to, da osebo ovira v njenem odraslem vsakdanjem življenju, odnosih in doživljanju.

V družinah z dinamiko zasvojenosti velja pravilo: Ne govori, ne zaupaj, ne čuti. Terapevtska skupina vidi pot ozdravitve temu pravilu v ravno nasprotnem ravnanju. Nudi varen prostor v katerem je mogoče ob sočutni in razumevajoči prisotnosti terapevta ter oseb s podobno zgodbo odkrito govoriti o svojem doživljanju. Cilj terapevtske skupine je povrnitev zaupanja vase, druge in svet, predelati in prečutiti vse tisto, česar do zdaj ni bilo mogoče ali dovoljeno.

Skupina je zasnovana posebej za tiste, ki ste preživeli travmo odraščanja v družini z dinamiko zasvojenosti. Skupina je zaprtega tipa, kar pomeni, da so v času delovanja skupine, vanjo vključeni isti udeleženci. Srečanja bodo potekala vsakih 14 dni (12 srečanj) in sicer ob petkih od 19.00 do 20.30 ure v prostorih Centra za zakonsko in družinsko terapijo Upanje, na Slovenski cesti 55, v Ljubljani.
Skupina bo pričela z delovanjem, ko bo zbranih pet prijav. Predhodno je potreben individualen razgovor s terapevtom, ki vodi skupino.
Skupino bo vodil Matjaž Petrič, zakonski in družinski terapevt. Vsi zainteresirani pišite na elektronski naslov matjaz.petric@upanje.net.

 

Prijava:


Kontaktni podatki
Center za individualno, zakonsko in družinsko terapijo Upanje
Slovenska cesta 27
1000 Ljubljana
Telefon: 051 733 572 ali 041 314 212
E-mail: info@upanje.net
Dodatne povezave
Foto: studio Forma