TERAPEVTSKI MODEL

Terapevti Centra za individualno, zakonsko in družinsko terapijo Upanje delamo po inovativnem modelu Relacijska družinska terapija, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik. Vključuje znanstvena dognanja o delovanju človeške psihe in njeni organski podlagi ter empatijo, katere bistven element je sočutje. Predpostavlja, da je človek bitje odnosov in njegovo telo vedno govori resnico.

Relacijska družinska terapija vključuje predelavo negativnih izkušenj, ovrednotenje, usmerjanje, nudenje opore in sprejemanje odgovornosti za svoje življenje. Na človeka gleda celostno in ga obravnava v okviru družinskih odnosov več generacij, ki s svojo dinamiko močno vplivajo na oblikovanje posameznikove osebnosti. V središče obravnave tako postavlja odnos z bližnjimi, katerega vzdušje se vtisne v posameznikovo psihično strukturo, zato ga je prisiljen ponavljati, dokler se zaradi destruktivnih posledic ne odloči za spremembo. Pri tem mu lahko pomaga terapevt, s katerim začne ustvarjati odnos spoštovanja in sočutja, ki postane nov vzorec navezanosti. Terapevtska srečanja potekajo enkrat tedensko po petdeset minut.

Terapevtski proces obsega dvanajst srečanj oziroma tri mesece ter se po potrebi lahko ponovi. Terapevti delamo po principih terapevtskega dela ter v skladu z etičnim kodeksom zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in etičnim kodeksom za področje socialnega varstva.

Kontaktni podatki
Center za individualno, zakonsko in družinsko terapijo Upanje
Slovenska cesta 27
1000 Ljubljana
Telefon: 051 733 572 ali 041 314 212
E-mail: info@upanje.net
Dodatne povezave
Foto: studio Forma