Zakaj na terapijo

Odkrijte, kje ste se izgubili v zmešnjavi družinskih vlog in začnite uživati v bogastvu doma.

Prevzemita odgovornost za vajin odnos in začnita znova.

Prekinite pot iz začaranega kroga in ponovno zaživite.

Model relacijske družinske terapije je zelo učinkovit, saj postavlja človeka v kontekst odnosa ter ga na ta način tudi preučuje.

Preučevanje posameznika v kontekstu odnosov izhaja iz modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik. Človek se namreč na vsakem koraku povezuje z ljudmi, odnosi ga usmerjajo in v veliki meri določajo. V  raziskovanju odnosov in človekove notranjosti odkrivamo osnovne posameznikove potrebe (varnost, pripadnost, ljubljenost, sprejetost, spoštovanje) in nadgrajujemo osnovni vrednostni sistem, ki je edinstven za vsakega posameznika in odnose, v katerih je.

 

Zato terapija prav v kontekstu človekovih odnosov preiskuje različne izkušnje, vzdušje in načine delovanja. Vse to namreč vpliva na začaran krog ponavljajočih se situacij, ki lahko delujejo izjemno destruktivno na posameznika. Terapija tako išče rešitve problemov, ki se velikokrat kažejo v preteklih izkušnjah, predvsem pa se tudi osredotoča na nova doživetja in bolj funkcionalno življenje.

Analitična psihologija ali jungovska psihoanaliza, kjer terapevt skupaj s pacientom dela z nezavednimi in zavednimi vsebinami, pa si prizadeva povrniti ravnotežje na raznih nivojih življenja ter izboljšati povezave med deli psihe. Povezovanje zavednega in nezavednega nam namreč lahko pomaga k boljšemu razumevanju nas samih ter omogoča občutenje novih vrednot, celo smisla življenja.

 

Terapija poteka po principu odprtega konca, saj se pogosto izkaže, da se začnemo ukvarjati z eno temo, a se kasneje fokus prestavi nekam drugam. Zaradi globine procesa oseba stopi v stik sama s sabo, ta občutek pa je pogosto trajen.

Naši terapevti

Spoznajte nas

V varnem terapevtskem okolju ubesedimo težave in prepoznamo vzroke ovir na vaši poti. Ob sočutni podpori terapevta  ozavestimo vzorce v odnosih in s spremembami omogočimo bolj kvalitetno in polno življenje.

Psihoterapevt z večletnimi izkušnjami, še posebej na področju partnerskih problemov, nezvestobe, nasilja in izzivih ob koncu športne kariere.

Read More

Že več let se ukvarja s terapevtsko pomočjo žrtvam nasilja, zasvojenosti, spolnih zlorab, konflikta v delovnih odnosih.

Read More

Doktorska kandidatka s številnimi terapevtskimi izkušnjami na področju spolnih zlorab, depresije, nezvestobe, nasilja, osamljenosti …

Read More

Terapevtka

Specialistka zakonske in družinske terapije, ki nudi podporo pri odločitvah, izbirah, odkrivanju poguma in hoji po raznovrstnih življenjskih poteh.

Read More
Odločitev za terapijo ni priznanje šibkosti osebe, temveč dokaz odločnosti, poguma, zrelosti ter pripravljenosti na spremembe.

Rezervirajte svetovanje

    Have a question?

      Skip to content