O nas

Center za individualno, zakonsko in družinsko terapijo Upanje sestavljamo terapevti Kristina Greif, Ljudmila Štebe, Marija Barbara Porenta in dr. Gregor Greif.

Naše poslanstvo je razumeti in začutiti vas v težavah ali izzivih ter skupaj z vami rasti. Z veseljem vam ponudimo roko, ko ne vidite več poti naprej ali si le želite poglobiti osebno rast in izboljšati odnose. V centru preko relacijske družinske terapije postavljamo človeka v različne vrste odnosov in ga preko le-teh tudi preučujemo. Ukvarjamo se s pomočjo žrtvam nasilja in spolnih zlorab, ljudem, ki se soočajo z ločitvijo, depresijo, osamosvojitvijo, odvisnostjo, družinskimi ali partnerskimi težavami in športniki, ki se borijo z izzivi po končanju športne kariere.

Terapije so lahko zasnovane tudi za osebnostno rast in individuacijo. Pri obravnavi med drugim uporabimo spoznanja analitične psihologije, pri čemer spoznanja črpamo iz analize vašega nezavednega (npr. sanj).

V situacijah, ko vam je odvzeto vse, vam ostane upanje. V centru verjamemo, da je prav upanje tisto, ki vas lahko vleče naprej – kontaktirajte nas in pomagali vam bomo na vaši poti do pozitivne spremembe.  

a

Družinska terapija

Z nejasnim in težavnim vedenjem vas otrok nezavedno opozarja na svoje težave ali pomanjkanje. Terapevt vas bo vodil po poti konstruktivnega pogovora.

a

Partnerska terapija

Je ljubezen in predanost med vama le še oddaljen spomin? Sta postala prava nasprotnika? S terapijo lahko najdeta rešitev iz še tako zapletenih situacij.

a

Individualna terapija

Ne najdete izhoda iz začaranega kroga? Vedno znova ponavljate iste napake? Terapevt vam lahko pomaga najti pot nazaj k ljubezni in spoštovanju samega sebe.

a

Terapija za nekdanje športnike

V življenju vsakega športnika pride čas, ko se žarometi ugasnejo, zmagovalne stopničke umaknejo, adrenalin pa zamenja občutek nesmisla po končanju kariere.

a

Skupinska terapija

Mnogim se je lažje spopasti z izzivi v krogu ljudi s podobnimi življenjskimi izkušnjami.

Mnenja

Življenje me je vodilo po poti, kjer sem bila večkrat vključena v terapevtsko obravnavo. Sama sem imela priložnost biti vključena v terapevtski proces pri obeh terapevtkah (Kristini in Barbari), v različnih obdobjih svojega življenja. Resnično ne bi mogla biti bolj hvaležna za doprinos terapevtskih srečanj v moje življenje. Prejela sem to, kar sem najbolj potrebovala - ogromno nežnosti, sočutja, topline, slišanosti, hkrati tudi psihoedukacije, da moji občutki dobijo razlago in predvsem jasnosti. Občutek, da sem pomembna, vredna in predvsem, da sem dovolj, me je “objemal” skozi celoten teden, do prihodnjega srečanja. Ne bom lagala, da je bilo vedno enostavno, je pa vsekakor bilo vredno. Prijetno se je spoznavati, iskati, kdo pravzaprav sploh sem jaz, pobožati svojega notranjega otroka in skupaj z njim odkorakati v svet ob spremstvu tako sočutnih in srčnih terapevtk.

Jerica

Za pomoč obiskujem tudi posebne delavnice, vendar tam pogovori niso tako globoki kot tukaj na srečanjih pri terapevtu Gregorju. Na terapiji je zato večkrat težko, ko se prebudijo vsa stara čutenja, vendar vem, da je to edina prava pot. Sčasoma ta občutja niso bila več tako intenzivna in tudi bolje sem jih razumela ter obvladala.

Christina

Gospo Ljudmilo sem našla v obdobju svojega življenja, ko lahko rečem, da sem bila na najnižji točki. V času, ko se mi je iztekala zaposlitev, druge pa še nisem imela, mama je zbolela za rakom, sin je bil v stresu pred maturo in za nameček, sem prišla tudi v odnosu z možem do dna. Ukvarjala sem se z mislijo, da se ločim. Gospa Ljudmila mi je nudila toplo oporo, razumevanje in vodenje, da sem se čutila razumljeno, vredno, spoštovano. Sprejela me je, kot bi mi bila mati. Takšna mati, kakršna moja zame ni zmogla niti ne zmore biti. Dobila sem spet tla pod nogami, čeprav se z bolečinami iz otroštva ni lahko soočati. Počasi gradiva pravo osnovo za mirnejše življenje.

Maja L.

Psihoterapija pri gospe Ljudmili mi je odprla nov svet in postavila nove temelje po moji izgorelosti v službi in po določenih izgubah v osebnem življenju. Njeno delo je zelo strokovno in na visoki ravni, hkrati pa polno empatije in razumevanja za sočloveka. Bila je edini žarek upanja in svetlobe v mojem obdobju teme. Z lahkoto sem začutila zaupanje v najinem odnosu in sem tako lažje izražala svoja skrita čustva. Neizmerno sem ji hvaležna za pomoč, saj danes ponovno normalno funkcioniram in lažje premagujem ovire v življenju.

Andrea

Iskrena hvala gospe Kristini za vso pomoč in podporo, res sem se dobro počutila pri njej, zame je bila to krasna izkušnja!

Katja

Izkušnja družinske terapije pri terapevtki Barbari Porenta ni bila le pozitivna sprememba za najini hčeri, ki sta burno zakorakali v svet najstništva, ampak tudi za naju z možem. Hčerama je pokazala, da sta vsaka posebej dragoceni in da sta lahko prijateljici kljub dosedanjemu nesprejemanju ena druge. Nama pa, kako iskati, najti in nadgraditi najprej v odnosu med nama in nato v odnosu do najinih hčera. Vse pohvale terapevtki, ki je premaknila, se dotaknila naših najglobljih strahov in zablod v varnem okolju družinske terapije.

Katarina

Pri terapevtki Barbari sem bil vključen v daljši (6 mesečni) cikel terapij, znotraj katerega sem nekoliko bolj ozavestil in izoliral svoja obremenjujoča področja in tematike in jih lažje nadziral, da niso konstantno preplavljale mojega vsakdanjega življenja. Znotraj terapije je bilo potrebnega tudi veliko truda in neprijetnega soočenja s samim seboj, saj morajo stvari najprej priplavati na površje iz globin duševnosti, v mojem primeru predvsem soočanje z vsakodnevnimi stresorji, "škodljivimi" odzivi na stresorje in perfekcionizmom.

Matevž

Pogovori s terapevtko, ga. Barbaro Porenta, so me po drugem porodu dvignili iz temnih napadov panike, saj mi je (in nama z možem) znala s pravimi besedami vrniti moč in zaupanje, da zmoreva, da kaj pa lahko tudi prepustiva, saj ni v najini moči. Pri njej se počutim varno in sprejeto in zaupam, da bo našla prave besede, odprla prave predale mojega prenatrpanega uma, da se sprostijo napetosti in lažje zadiham. Zato je bila ga. Barbara po šestih letih in stresni menjavi službe moja intuitivna izbira, ki se je ponovno izkazala za učinkovito. Hvaležna sem za vso dobrohotno podporo, sočutje, sprejemanje, opolnomočenje, ki sem ga bila deležna. In da me pravi čas porine nazaj v življenje. 🙂

Maruša

Uf, je bilo na trenutke kar težko, vendar se je splačalo, saj sva preko sočutja do samega sebe, lahko prišla tudi do sočutja drug z drugim, kar je v najin partnerski odnos prineslo več razumevanja in medsebojnega spoštovanja. Ko sva enkrat res lahko slišala terapevta, da se vse samo prebuja in da je to zgodovina, ki se samo ponavlja med nama, sva se lahko zagledala, da sva na istem bregu. Prej sva se namreč velikokrat videla kot nasprotnika. Terapija nama je pomagala ohraniti najin zakon. Verjameva pa tudi v to, da sva z ozaveščenostjo in prevzemom odgovornosti za lastne probleme olajšala najine otroke, da ne rabijo nositi teh bremen.

Miha in Valerija

Čeprav sem na sredini cikla že skoraj obupala, sem s pomočjo terapevtke Kristine, kljub odporom, ki sem jih doživljala, vztrajala do konca, za kar sem ji neizmerno hvaležna. Na terapevtski uri sem imela vedno možnost govoriti o čemerkoli sem sama želela in mi je veliko pomenilo, ko sem slišala, da je moje doživljanje pravilno in da čutim prav, kar je prineslo eno veliko sproščenost v moje življenje in večjo samozavest.

Metka M.

Na skupinski terapiji pri terapevtki Kristini Greif mi je najbolj pomagalo to, da sem dobila občutek, da nisem sama, da sem o spolni zlorabi lahko spregovorila, da ni z mano nič narobe in da nisem nič kriva. Zelo veliko mi je pomenilo, ker sem na terapiji slišala še druge in sem večkrat lastne izkušnje lahko povezala z izkušnjami drugih. Za vedno pa si bom zapomnila tudi sočutje terapevtke. Hvala vam!

Tina H.

Na terapiji sem pri terapevtu Gregorju prvič v življenju na poseben način začutila, da nekdo verjame vame. Ko je terapevt ovrednotil moje uspehe in dosežke, sem začutila ponos. Dobila sem potrditev, da bom to krizo prebrodila in uspešno krmarila proti novim ciljem.

Rebeka nekdanja športnica

Gospa Ljudmila je v mojem življenju zvezda repatica, ki mi kaže pravo pot, ki jo moram odkriti sama. Je odlična psihoterapevtka, ki si jo vsak želi in zasluži. Je oaza brezkončnega sočutja, razumevanja, modrosti, globokega strokovnega znanja in ljubezni do sočloveka. Odločitev za terapijo je po mojem mnenju, najboljša naložba v življenju vsakega posameznika. Ustvarjeni smo, da se dvignemo nad svoje travme, za katere nismo sami odgovorni in zaživimo življenje miru, zadovoljstva, sreče in ljubezni. Vsem zelo priporočam, da se s pomočjo terapije podate iz teme v svetlobo življenja.

Maja

Po karieri sem ostal sam v tem. In sem pogrešal, da bi se kdo na drugačen način pogovarjal o športu. Tudi ko sem poiskal psihološko pomoč, me niso razumeli kot športnika. Šele s terapevtom Gregorjem, ki je bil tudi sam športnik, sem lahko o športu, predvsem pa o doživljanjih, spregovoril, terapevt pa me je razumel in slišal. V težkih trenutkih je bila to zame velika opora, drugače pa sem tudi začel gledati na partnerski odnos in prevzel odgovornost za lastna čutenja in dejanja.

Klemen nekdanji športnik
Spoznajte nas

Center Upanje, Slovenska c. 27, Ljubljana

Have a question?

    Skip to content